trouwen in Spanje !

Ja ik wil....

Dé website voor Nederlanders en Belgen die willen trouwen in Spanje, aan de prachtige Costa Blanca

Welke vormen, bloemen en kleuren van bruidsboeketten zijn mogelijk ?

Bruidsboeket & bloemen

 

Het bruidsboeket is een belangrijk accessoire, en vervult daarnaast ook een belangrijke rol op de huwelijksdag.

 

Traditioneel wordt het trouwboeket gekozen door de bruidegom en geschonken aan zijn bruid, maar in de praktijk is het meestal de bruid die de vorm, bloemen en kleur kiest.

 

Zo past het boeket perfect bij haar bruidsjurk.

 

Er zijn vele vormen, soorten bloemen, kleuren, enz mogelijk.

De benamingen voor elk type boeket verschillen van land tot land, en zelfs van streek tot streek, daarom gebruiken we de internationaal meest gebruikte namen, namelijk de engelse benamingen.

Elk land zijn specialiteit, en de Nederland is wereldwijd gekend voor de kwaliteit en keuzen in bloemen. Maar daarnaast zijn de Engelse bloemisten het meest creatief in hun ontwerpen van bruidsboeketten en andere huwelijksdecoraties.

 

Daarom werken we met een engelse bloemist, gevestigd aan de Costa Blanca, die haar bloemen aankoopt rechtstreek op de veiling in Nederland.

Wat is wat ?

Keywords ; bruidsboeket, trouwboeket, bruidsboeketten, trouwen in spanje,

De benamingen voor elk type boeket verschillen van land tot land, en zelfs van streek tot streek, daarom gebruiken we de internationaal meest gebruikte namen, namelijk de engelse benamingen.

Dat is natuurlijk duidelijk. Dit boeket wordt traditioneel door de bruidegom aan zijn bruid geschonken de moment dat bruid en bruidegom elkaar op de huwelijksdag voor het eerst zien. De meest voorkomende vormen zijn biedermeier, druppel, waterval, less is more en lineair, maar dagelijks komen er nieuwe creaties bij.

Het bruidsboeket

Op de 'bouquets pagina' van onze foto gallerij website vind je vele voorbeelden van bruidsboeketten en bloemen.

Het bruidsmeisje boeket

Dit is een kleinere kopij van het bruidsboeket, en wordt traditioneel door de bruidegom geschonken aan de bruidsmeisjes.

Het staat erg mooi tijdens de intrede van de bruid, en natuurlijk ook op de foto's.

Corsage

Dit is een soort armband, gemaakt van bloemen, en in de stijl en kleur van het bruidsboeket.

Het wordt gedragen door alle vrouwelijke genodigden die een functie hebben tijdens het huwelijk, zoals moeder van bruid en bruidegom, bruidsmeisjes, vrouwelijke getuigen, ...

Buttonhole

Dit is meestal 1 bloem die wordt gedragen door alle mannelijke genodigden die een functie hebben tijdens het huwelijk, zoals natuurlijk de bruidegom, maar vader van bruid en bruidegom, de mannelijke getuigen, ...

Meestal is de buttonhole van dew bruidegom iets groter, of voorzien van iets extra.